»Vse v večjo božjo slavo!«

Duhovne vaje DVŽ

Duhovne vaje v vsakdanjem življenju (DVŽ), skupine ROMAR so doživele poseben razvoj :

Začetek je bil leta 1997, ko nas je pater Marjan Jožef Šef DJ, zbral za tri letno pripravljanje – učenje na vsebino in pomen spremljanja duhovnih vaj. Po končanem šolanju smo bili (delno) usposobljeni spremljevalci/ke in dobili imena (vsak) po enem od svetnikov/c za spremljanje skupin pri duhovnih vajah v živo, na terenu.

Od leta 2003 nam je, dr.sc. Marica Čunčić iz Velike Gorice (pri Zagrebu), s svojimi izkušnjami doprinesla še poglobljena premišljevanja in pogovore s posamezniki. Na to dragocenost smo se uvajali (približno) sedem let in bili del njihove skupine INJIGO.

Leta 2010 smo se ločili od hrvaške skupine ter nastopili samostojno v Sloveniji z imenom ROMAR. Od takrat nadaljujemo DVŽ, v poslušnosti vsem našim dobrim učiteljem (tudi patrom DJ), predvsem pa Svetemu Duhu. Zavetnik in vzornik nam je Sveti Ignacij Lojolski z  njegovimi ‘Duhovnimi vajami’. V pomoč so nam ‘Smernice’ za spremljevalce in ‘Duhovne vaje v vsakdanjem življenju’ za udeležence, ki jih je napisal pater John A. Veltri DJ, iz Kanade. Z razvojem, se še dodaja gradiva, zaradi različne potrebe premišljevanja.

Dobrodošli vsi, ki želite skupaj z nami romati po svojih značajih, da se s pomočjo Božje milosti, osvobodimo neurejenih navad in svobodno zadihamo proti čistosti Božjih otrok, na poti za Jezusom !

Nekaj naših pričevanj :

Kikni na spodnji gumb za ogled pričevanj

Pričevanja